Fjordens Kulinariske skatkammer

Østers, skaldyr og Limfjordens øvrige ressourcer er unikke og stedbundne. De favner sundhed, bæredygtighed og er en vigtig brik i udviklingen af dansk madkultur.

Her kan skabes nye innovative muligheder for at prøve fjordens delikatesser i samspil mellem uddannelses-, erhvervs-, forskningsmiljøer og industri.

Her kan etableres faciliteter, hvor der kan eksperimenteres med fjordens skaldyr. Elever fra fx. Nordic Food College og andre kokke og entreprenører kan prøve kræfter med at skabe nye østers- og skaldyrsretter. Her vil det blive muligt at opleve nye talenter, få innovative madoplevelser og en stor variation i tilberedning af østers og skaldyr.

Entreprenører fra nær og fjern kan få plads her og skabe et bredere udbud af spisemuligheder, som i sig selv bliver en attraktion. Turister vil her kunne finde gode og spændende madoplevelser, der er værd at rejse efter.

Centret kan skabe rammerne for eksperimenter og nye tiltag, og eleverne kan tilegne sig vigtige kundskaber og erfaringer i mødet med “den virkelige verden.

Her vil kunne opbygges et pop-up koncept, og det vil kunne fungere som en ”talentincubator” for unge omkring hele Limfjorden. Det vil styrke de lokale erhverv og ikke mindst klæde eleverne på til deres karrierer.

I forbindelse med det forestående østersklækkeri ved Dansk Skaldyrcenter vil der også blive et stort potentiale i at fremme iværksætteri inden for opdræt af den lokale og stedbundne Limfjordsøsters.