Studietur i Limfjordslandet

Projektgruppen har været ude for at stifte nye samarbejdspartnere rundt om Limfjorden

Onsdag d. 16/9 2020 var projektgruppen på besøg, først, i Thyborøn og Jyllandsakvariet. Michael Madsen startede Jyllandsakvariet og ejer stedet den dag i. Han viste rundt og fortalte om stedet og de aktiviteter som der er søsat. Som det seneste skud på stammen har Michael omdannet et gammelt frysehus til et udstillingssted for is-skulpturer - "Iskunsten"!

Herfra gik turen videre til Ertebølle, hvor centerchef og arkæolog Louise Villadsen gav et spændende indblik i stenaldercentrets arbejde med formidling og arkæologi. Den verdensberømte køkkenmødding af østersskaller fortæller om de mennesker som levede her for ca. 6000 år siden. Den giver os også forståelse for nuværende temaer, så som klimaforandring og folkevandringer. Ertebølle fortæller hermed en fantastisk del af Limfjorden og østers historie.

Til sidst gik vejen til Løgstør og Limfjordsmuseet. Her fortalte direktøren Anders Bloksgaard om hvilket spændende sted Limfjordsmuseet er og om alle de aktiviteter og oplevelser som de byder på. Igen, et andet perspektiv på fjorden og en vigtig del af den samlede fortælling om Limfjorden.

Vi ser utrolig meget frem til at samarbejde på tværs af fjorden!